Politiebureau Groenmarkt verdwijnt. Wij maken ons zorgen!

De Dordtse VVD maakt zich zorgen over de zichtbaarheid van de politie, nu het kantoor op de Groenmarkt verdwijnt. Terwijl ze in Bleskensgraaf een nieuw politiesteunpunt openen, moeten steeds meer wijken in Dordrecht het zonder post doen. Hoe garandeer je nu de aanspreekbaarheid van agenten?

Het politiebureau op de Groenmarkt, in de Dordtse binnenstad, wordt volgende maand geveild en krijgt een andere functie. Fractievoorzitter Marc Merx: "Je verkoopt wat, zonder alternatief. Het is maar afwachten of dat waarheid wordt."

De Dordtse VVD maakt zich zorgen over de zichtbaarheid en benaderbaarheid van de politie. "In ras tempo verdwijnen de laatste de politieposten uit onze wijken en wordt niet alleen de publieksfunctie maar ook de uitvalsbasis van de politie geconcentreerd op de Overkampweg. Wij horen van veel wijkbewoners dat de zichtbaarheid van de politie veel minder is geworden sinds de posten in de wijken zijn gesloten." 

Het contact tussen politie en burgers wordt door het verdwijnen van posten in de wijken minder makkelijk. "Iemand die even iets wil tippen of melden, rijdt niet helemaal naar het bureau op de Overkampweg. Maar die persoon stapt wél een wijkbureau in. Dat zorgt ervoor dat agenten meer gebonden blijven aan hun wijk", aldus Merx.

Kort na het nieuws dat het bureau op de Groenmarkt verdwijnt, meldde de politie dat er in Bleskensgraaf een nieuw politiesteunpunt komt. Merx: ,,Daar hebben ze het licht gezien. Dan denk ik: waar zijn we hier nou mee bezig?”

Wij hebben schriftelijke vragen aan het college van b en w gesteld om erachter te komen of er al een nieuwe plek voor een politiepost in het centrum op het oog is en hoe de zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie in de tussentijd gegarandeerd wordt. Die vragen vindt u in de bijlage