Zwerfafval moet uit het straatbeeld verdwijnen

Zwerfafval is een veel voorkomen probleem in bepaalde wijken van Dordrecht.
Bij veel wijkcontainers wordt afval vaak naast de container gezet, of wordt het op de hoeken van de straat ofwel het plantsoen gedumpt, met het gevolg van ongedierte zoals muizen, ratten maar ook vogels. Daarnaast worden er veel etensresten in vijvers gegooid voor de eendjes, maar ook daar zit veel ongedierte. Veel mensen zien dit probleem niet of vinden het een normale gang van zaken. De klachtenregen over het ongedierte wordt daarentegen wel bij de gemeente neergelegd.


De Dordtse VVD maakt zich al jaar en dag hard voor een schone stad. Alleen bepaalde problemen worden door een klein deel van de wijk voor de andere bewoners vervuild en dus verpest.
We hebben in de commissievergadering voorgesteld om op plaatsen waar veel vuil verkeerd wordt aangeboden, door handhaving beter te laten controleren en eventueel tijdelijk cameratoezicht toe te passen. De gemeente kan namelijk pas bekeuren als je op heterdaad betrapt wordt. Ook hebben we voorgesteld om bij het afhalen van eten, bij de desbetreffende fastfoodzaak het kenteken van de auto op de verpakking te schrijven, zodat wanneer iemand het afval uit het raam van de auto gooit, de politie een naam kan achterhalen.
Dit punt werd door sommigen partijen niet goed ontvangen i.v.m. de wet op privacy? Daar hebben wij dan weer moeite mee.