Wethouder Maarten Burggraaf, wat gebeurt er nu allemaal?

Hoofd cool, economie overeind

Zekerheid, dat is waar Dordtenaren in deze tijd behoefte aan hebben. De bedrijven en ondernemers willen zekerheid op het voortbestaan van hun zaak. Werknemers die bijvoorbeeld in de horeca of andere gesloten winkels werken willen zekerheid op hun baan en inkomen.

In deze uitzonderlijke situatie is het noodzakelijk dat de overheid de Dordtenaren deze zekerheid biedt. In nauwe samenwerking en korte lijntjes met de ondernemers zijn we snel tot maatregelen in Dordrecht gekomen. De midden- en kleinbedrijven zijn de motor van onze lokale economie. Daarom was Dordt de eerste stad van Nederland waar de lokale lasten uitgesteld zijn.

Ook geven we lucht door de huur van ons vastgoed een kwartaal uit te stellen, niet alleen voor bedrijven maar ook voor de verenigingen en de sport in onze stad. We hebben andere vastgoedeigenaren in onze stad gevraagd ook flexibel om te gaan met het innen van de huur. Hardwerkende ZZP’ers die getroffen zijn door de Coronacrisis kunnen zich melden voor een ondersteuning bij een speciaal daarvoor opgericht loket bij de sociale dienst. We communiceren veel en werken nauw samen met de ondernemersverenigingen, elke dag is onze prioriteit om Dordt overeind te houden.

Het ontroerd te zien hoe Dordtenaren hun favoriete ondernemers steunen. Hoe ondernemers samenwerken door goodiebags aan te bieden met lokale producten, flexibel zijn door van restaurant te gaan thuisbezorgen en verwenpakketten af te leveren bij zorgpersoneel. Dordrecht laat zien een groot hart te hebben. Mensen steunen elkaar. Laten we dat volhouden, kijk wie jij kan helpen op: https://centrumdordrecht.nl/.

Wij houden ons hoofd cool en doen wat we kunnen om onze lokale economie door deze zware periode te loodsen. Alle leden die zelf ondernemer zijn wens ik veel sterkte toe en weet ons te vinden. Kijk op www.dordrecht.nl/ondernemers om te zien wat je als ondernemer op dit moment het beste kunt doen. Samen staan we sterk!

 

Maarten Burggraaf