Politiek gaat te vaak door de knieën ten koste van een bruisende binnenstad

Hoewel het gelukkig steeds beter gaat met onze binnenstad, hebben we toch een probleem. Bij de verkoop van de voormalige uitgaanskerk van Bibelot, gaf de projectontwikkelaar exact aan waar het probleem ‘m in zit. Ondernemers en projectontwikkelaars durven geen horeca meer aan in panden in ons centrum. Men is bang voor ‘gevoeligheden in de buurt’.

Ik begrijp de twijfel van deze ondernemers wel: Roodenburch moest na een jaar al dicht, bij Het Magazijn ging het mis en ik geef op een briefje dat er straks op het Scheffersplein klachten komen. Het is toch te bizar voor woorden dat een ondernemer in een pand, waar nota bene een horecabestemming op rust, uit angst voor klachten uit de buurt, het niet aandurft een hotel of andere horeca te beginnen?

We hebben daarom als fractie tijdens de begroting een motie ingediend, veel partijen zien onze binnenstad ook niet als openluchtmuseum. Goed nieuws, maar het moet echt anders. We gaan als politiek veel te vaak door de knieën voor individuen en dat gaat ten koste van de bruisende binnenstad, die bijna de voltallige gemeenteraad wil. We moeten eens een keer keuzes durven maken. Doorpakken nu!