Geen milieustraat in de voortuin


Het door bewoners laten scheiden van plastic afval is duur en niet efficiënt blijkt uit veel onderzoeken. Dit kan beter bij de afvalverwerkingsfabrieken. Wij zien dan ook niets in het verplicht doorvoeren van een 4e kliko. Er moet nog wel iets van uw tuintje overblijven. De Dordtse VVD is voorstander van investeren in nascheiden.
 
Het oorspronkelijke plan van het college om een 4e kliko door te voeren is nu gelukkig van de baan. Daarvoor in de plaats stelt het college nu een proef voor. In twee wijken: Stadspolders en De Hoven, kunnen bewoners kiezen voor een 4e kliko voor het plastic afval. Maar de bewoners hebben geen keuze als het gaat om de frequentie waarop hun restafval, de grijze kliko, wordt geleegd. Dit zal niet langer eens in de twee weken zijn, maar eens in de maand worden.
 
Maandagavond is de Dordtse VVD langs de deuren gegaan in Stadspolders. Uit de reactie van de bewoners werd duidelijk dat de meesten niet zitten te wachten op nog een kliko en een maand lang wachten op het legen van de grijze kliko. Bij de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad zullen wij zorgen dat deze reacties gehoord zullen worden.