Koopzondag, een feest!

In 2014 is door de raad de verordening winkeltijden gewijzigd waardoor winkeliers op zeven dagen per week hun deuren kunnen openen. Een lang gekoesterde wens van de VVD ging hiermee in vervulling. 

Dit weekend werd duidelijk dat we toch nog wat te repareren hebben aan de regels. De winkels mogen van maandag tot en met zaterdag van 06.00 - 22.00 uur en op zondagen van 12.00 - 18.00 uur geopend zijn. Op eerste paasdag, eerste pinksterdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag moeten de deuren gesloten blijven. En daar gaat het naar onze mening mis. 

Niet alleen voor de ondernemers die aangesloten zijn bij het Kunstrondje Dordt, dat altijd op de eerste zondag van de maand is, maar ook voor alle andere ondernemers moet het niet uit hoeven te maken of een zondag toevallig een feestdag is. Je kan niet landelijk adverteren met: “Kom iedere eerste zondag van de maand naar Dordrecht voor het Kunstrondje, behalve dit jaar op…”. Maar ook voor de gewone winkels is de zondagsopening niet meer weg te denken. Waar de koopzondag in het begin wat op gang moest komen blijkt uit de meest recente bezoekersaantallen dat de zondag de beste dag is, ook door de passanten. Op de andere dagen van de week lopen de aantallen terug. Voor de VVD Dordrecht een goed argument om de discussie weer aan te zwengelen dat de ondernemers in de stad hun deuren mogen openen wanneer zij willen. Met de zondag als feestdag!